VGZ Ziektenkostenverzekering in 2019

CeBuSta heeft sinds 1 januari 2016 opnieuw besloten om een samenwerking met VGZ aan te gaan.

Aan deze collectieve overeenkomst kunnen naast alle werknemers en hun gezinsleden, voor zover deze verzekeringsplichtig zijn krachtens de Zorgverzekeringswet, ook (oud)werknemers met aansluitend een (pre)pensioen, werkloosheidsuitkering of arbeidsongeschiktheidsuitkering deelnemen.


VGZ heeft haar premies voor 2019 bekendgemaakt. Via deze berichtgeving wilt Herland Assurantie Adviseurs u hierover informeren. Ook in 2019 wijzigen er zaken in uw zorgverzekering ten opzichte van 2018. Er komen vergoedingen bij, vallen vergoedingen af of de inhoud van de dekking wijzigt.

In Mijn VGZ vindt u alle wijzigingen per basisverzekering en aanvullende verzekering. In dit wijzigingsoverzicht staan alle wijzigingen voor 2019.

Verder is de VGZ Zorg App zeer zeker aan te raden. Meer info vindt u hier.


In deze premietabel staan de premies van de basisverzekering en de aanvullende verzekeringen.

Dankzij deze collectiviteit is er o.a. nog steeds een korting van 10% op de basisverzekering met de pakketten VGZ Ruime Keuze en VGZ Eigen Keuze. Op de nieuwe kwaliteitspolis (VGZ goede keuze) is geen collectiviteitskorting.

VGZ geeft u inzicht in de kwaliteit van zorgaanbieders via Vergelijk en Kies


In Vergelijk en Kies ziet u al voor knie- en heupvervanging welke ziekenhuizen goed scoren op kwaliteit en patiëntervaring. Hoe meer sterren, hoe beter de kwaliteit. Wanneer de gecontracteerde zorgaanbieders voor 2016 bekend zijn, ziet u dit voor meer behandelingen.

Zo vindt u eenvoudig een zorgaanbieder die goede zorg biedt. U kunt Vergelijk en Kies raadplegen via www.vgz.nl/vergelijkenkies.


Voor het wijzigen van uw bestaande verzekering of het afsluiten van een nieuwe kunt u ook altijd  contact opnemen met Herland Assurantie Adviseurs tijdens het spreekuur op dinsdagochtend in de CeBuSta kamer 0E.21 na inschrijving aan de balie of telefonisch op telefoonnummer 045-5602152.

Herland Assurantie Adviseurs helpen u graag met het overstappen en of wijzigen van uw pakket.