Busreis Schotland Detail Informatie

DEZE REIS IS VOL!!! Geef je op als reserve!

Altijd al een keer naar Schotland gewild, maar er nooit van gekomen? Al vaker in Schotland geweest en keer je graag terug? Dit is je kans om met PV CeBuSta Heerlen mee te gaan. We gaan met een eigen bus via IJmuiden-Newcastle richting Schotland. We starten met een bezoek aan het mooie Edinburgh, om vervolgens via het ruige landschap richting Pitlochry te rijden. Daar verblijven we een dag of drie van waaruit we diverse excursies maken/aanbieden.

We vertrekken op 11 mei 2020 rond 11 uur vanuit Heerlen en keren terug op 17 mei rond 13 uur in Heerlen.

Programma

Dag 1 – maandag 11 mei

Vanaf Heerlen rijdt de bus om 11:00 uur naar de terminal van DFDS Seaways in IJmuiden voor de overtocht naar Newcastle. We schepen om ca. 15.00 uur in aan boord van één van de luxe ferryschepen; de afvaart is rond 17.30 uur. U verblijft aan boord in een 2-persoonshut. Vanavond dineren we samen van het buffet aan boord van het schip.

Dag 2 – dinsdag 12 mei

Na de ontscheping rond 10.00 uur in Newcastle beginnen we aan onze tocht via de kustroute met mooie uitzichten over de Noordzee, via Berwick-upon-Tweed naar Edinburgh. We arriveren in het middaguur bij ons hotel in het centrum. De rest van de middag geniet u vrije tijd om de stad te ontdekken.

Vanavond dineert u op eigen gelegenheid. Kies traditioneel voor een pub! Om 20:00 verzamelen bij het hotel voor een avondwandeling door Edinburgh:

Baan je een weg door de geplaveide straten rond Calton Hill en North Bridge, waaronder de Blair Street Vaults liggen. Ontdek verhalen over marteling en verraad afgewisseld met verhalen over heidense festivals en dramatische historische gebeurtenissen.

Maak kennis met de overleden inwoners van de Canongate-begraafplaats en ontdek de waarheid achter de gruwelijke heldendaden van Burke en Hare, de beruchte grafrover van Edinburgh.

De tour eindigt op de Royal Mile vanwaar een ieder zich nog lekker een drankje kan drinken.

Dag 3- woensdag 13 mei

We blijven de ochtend nog in Edinburgh. Rond 13:00 na de lunch vertrekken we naar Pitlochry.

Na een korte stop in South Queensferry, waar u een prachtig uitzicht hebt op de Forth Railway Bridge rijden we via Perth naar Pitlochry. Hier verblijven we de komende 3 nachten.

Bij aankomst staat een bezoek bij de Blair Athol Distillery op het programma met een rondleiding. Deze tour duurt een uurtje, waarna we gaan inchecken in ons hotel.

Een rondleiding door de Blair Athol distilleerderij die aan de poort staat van de Schotse Hooglanden in het pittoreske stadje Pitlochry, Perthshire. Inclusief een glaasje Blair Athol Single Malt Whisky en een degustatieglas. (45 min.)Diner in het hotel

Dag 4 – donderdag 14 mei

Na het ontbijt maken we ons op voor een letterlijk en figuurlijk hoogtepunt in onze reis.

Om 09:00 vertrekken rijden we de mooiste en hoogste route door de Grampian Mountains en het Cairngorms National Park. Via Kirkmichael, de beruchte dubbele haarspeldbochten van Devil’s Elbow en Glennshee passeren we Braemar. Hier wordt elk jaar in het 1e weekend van september de Royal Highland Games gehouden in aanwezigheid van de koninklijke familie.

Langs de oevers van de lieflijke Deerivier bereiken we rond 11:00 uur het Koninklijke Schotse vakantieverblijf van Balmoral. Hier heeft u ruim de tijd om de Ballroom en de expositie in de Stallen te bekijken, maar vooral een wandeling door het bijbehorende park is een belevenis. Hier is gelegenheid tot lunch in de Tearoom van het kasteel (op eigen gelegenheid).

Om 14:00 uur rijden we via de hoogste Schotse bergweg door een adembenemend landschap naar Tomintoul, Schotlands hoogste bergdorp. We maken hier een korte koffiestop/toiletstop. U kunt hier even rondwandelen en oa. de Whiskycastle bezoeken (winkel waar u alle mogelijk soorten Schotse Whisky’s kunt kopen).

Via Grantown-on-Spey en Aviemore keren we terug naar Pitlochry waar we tegen 18:00 uur terug zijn in het hotel. Een prachtige dag rond het National park Cairngorms met uitzonderlijke Schotse vergezichten.

Dag 5 – vrijdag 15 mei

Na het ontbijt kunt u mee naar Blair Castle waar u de mogelijkheid hebt het kasteel en de tuinen te bezoeken.

9:30 – vertrek naar Blair Castle

10:00 – 13:00 bezoek Blair Castle waar ook gelegenheid is voor de lunch

Indien u niet mee gaat, wordt u om 12:30 uit Pitlochry opgehaald om toch de rest van het dagprogramma mee te maken. U dient dan al geluncht te hebben.

Na Blair Castle vervolgen we onze Koninklijke excursie. We rijden een route door een prachtig landschap met uitzicht op de Schiehallion via Tummel Bridge naar Queens View voor een fotostop, het beroemde uitkijkpuntwaar Queen Victoria met haar hofdames van het uitzicht over Loch Tummel genoot.

Via een prachtige route bereiken we tegen 14:30 uur Aberfeldy, mooi gelegen aan de Tay rivier en bekend om de Wades Bridge en het ernaast gelegen Black Watch monument. We maken een fotostopje waarna het nog een half uurtje is tot ons hotel in Pitlochry.

Rond 15:30 uur zijn we terug, mooi op tijd voor een bezoekje aan de pub voor het diner aanvangt.

Dag 6 – zaterdag 16 mei

Het is alweer tijd om afscheid te nemen van de Schotse Hooglanden en koers te zetten richting Newcastle. Door de Cheviot Hills rijden we naar Jedburgh voor de lunch op eigen gelegenheid en maken een fotostop bij de mooie Abdij van Jedburgh.

Vervolgens door de Borderstreek en via Carterbar, de grens tussen Schotland en Engeland, naar Newcastle voor de inscheping aan boord van één van de luxe ferries van de DFDS Seaways voor de overtocht naar IJmuiden. De afvaart is gepland rond 17.30 uur. We dineren wederom gezamenlijk aan boord.

Dag 7 – zondag 17 mei

Na het laatste ontbijt deze reis varen we de haven van IJmuiden binnen en maken we ons klaar voor ontschepen. Rond 13:00 uur bent u terug in Heerlen.

Aantal personen

minimaal 40, maximaal 48

Kosten

2-persoons binnenhut met stapelbed type B2

€699,00 p.p. (1-persoonskamer), €549,00 p.p. (2-persoonskamer)

2-persoons binnenhut met double bed 140 cm type BD

€719,00 p.p. (1-persoonskamer), €559,00 p.p. (2-persoonskamer)

2-persoons zeezichthut met double bed 140 cm type AD

€739,00 p.p. (1-persoonskamer), €569,00 p.p. (2-persoonskamer)

2-persoons zeezichthut met 2 beneden-bedden type AL€771,00 p.p. (1-persoonskamer), €585,00 p.p. (2-persoonskamer)

Maximaal 1 introducé per lid

Wat bij deze prijs inclusief is:

– Vervoer per luxe touringcar met chauffeur, minimaal Comfort Class beenruimte, bar en toilet

– 2 maal overnachting tijdens overtocht in 2-persoonshut met eigen douche/toilet. Inclusief ontbijt en diner aan boord twv. € 58,00 p.p.

– 3 nachten verblijf in genoemd hotel Fisher Pitlochry o.b.v. ontbijt en diner

– 1 nacht verblijf in hotel Ibis Southbridge in het centrum van Edinburgh met ontbijt

– Programma zoals omschreven

– Thema avondwandeling o.l.v. gids in Edinburgh

– Stadsplattegrond van uw bestemming(en)

Extra excursies

Blair Castle € 12,00 p.p.

Balmoral Castle €12,50 p.p.

Blair Distillery € 11,50 p.p.

Aanmelden

Mis deze kans niet. Je kunt je tot uiterlijk 1 januari 2020 aanmelden, maar VOL=VOL!!!

Schrijf je zo snel mogelijk in door een mail te sturen naar ActiviteitenPVCebusta-Heerlen@CBS.nl. Graag de naam van de introducé vermelden (indien van toepassing)

Na inschrijving ontvang je, als er nog plaats is, een bevestigingsmail.

Bestuur CeBuSta Heerlen