200904 – Whiskyproeverij – 4 september 2020

Kom naar de whiskyproeverij. Dat is inclusief tafelwater en wat te knabbelen. Alle overige consumpties zijn voor eigen rekening. Uiteraard houden we ons aan de RIVM-voorschriften, die dan gelden.

Over de proeverij in het kort:

De 4 traditionele en nog steeds grootste whiskylanden komen allemaal aan bod. We beginnen in Canada met een luxe blended whisky. Een stukje geschiedenis uiteraard, ooit was Canada de whiskywereldmacht, Canada als whiskyland tegenwoordig, uiteraard ook de kenmerken van Canadese whisky.  

Over naar Ierland, ook ooit whiskywereldleider. We bespreken de “rise and fall and rise again”, want Irish whiskey (ook die E komt aan bod) stijgt elk jaar met “double digits” en Roe & Co is “brand new” op de markt. Toekomstig paradepaardje van wereldleider in dranken Diageo. Triple distillatie komt uiteraard ook ter sprake.

Weer de oceaan over naar de US of A: wat is het verschil tussen whiskey (met E weer) en bourbon, een stukje geschiedenis, whisky states Kentucky en Tennessee, de wettelijke regels, zoals nieuwe vaten, straight from the barrel, de onze 66% volume alcohol, straf spul dus in een “very hard to find bottle”, overal uitverkocht want ook bourbon is booming!

Dan naar het belangrijkste en grootste whiskyland (Schotland) voor wel vijf bewust uitgekozen whisky’s, zodat behalve dat bekende stukje geschiedenis ook alle andere aspecten van whisky aan bod komen. Soorten: blended whisky, blended malt, single malt. De Schotse regio’s, whiskytermen als does age matter, no age statement, cask strength, independent bottler, enzovoorts. En er zitten een paar juweeltjes tussen, probeer maar eens zo’n fles Buchanan’s 18 uit te halen, speciaal voor de Zuid-Amerikaanse markt bedoeld, dus sowieso een rariteit en zeker die fles met dat vorige eeuw label.

Duur:                           van 20:00 uur tot ongeveer 22:30 uur.

Locatie:                      
PretZels,
Putstraat 37
6131 HH Sittard.

                                  

Aantal deelnemers:     Minimaal 10 personen, maximaal 14 personen.

Kosten:                        De prijs voor deze activiteit bedraagt €17,50 per persoon (CeBuSta-lid en maximaal 1 gezinslid wonend op hetzelfde adres als introducé).

Aanmelden

Aanmelden kan tot en met21 augustus 2020 (of eerder, als de activiteit vol is) via ActiviteitenPVCebusta-Heerlen@CBS.nl. Geef indien van toepassing dan ook de naam van de introducé door en je relatie tot de introducé.

Na inschrijving ontvang je, als er nog plaats is, een bevestigingsmail. Vlak voordat de activiteit plaatsvindt ontvang je een mail met betalingskenmerk en rekeningnummer. Wacht deze mail s.v.p. af voordat je betaalt.

Kosteloos* annuleren kan tot en met 14 augustus 2020 via ActiviteitenPVCebusta-Heerlen@CBS.nl

*Bij afmelding na bovenstaande datum blijft de betalingsverplichting bestaan.