Tijdens deze workshop leer je de fijne kneepjes van het vlaai bakken. Je krijgt tips & tricks die je niet vaak uit een bakboek haalt. Er wordt uitleg gegevens over de producten die ze maken, en natuurlijk gaan je zelf ook met de handen in het deeg. Je maakt je eigen product helemaal zelf van begin tot eind. In deze workshop maak je een Limburgse vlaai met vruchtenvulling, op basis van een rijk gistdeeg.
In deze workshop leer je:
- Het maken van een vlaaideeg met gist.
- Het aanmaken van de vruchtenvulling voor de vlaai
- Het uitrollen van het deeg.
- Het fonceren van het deeg in de bakvorm.
- Het maken van een traditionele “deksel”, ruitjes of “latjes”
- Het afbakken van de vlaai, dit onderdeel is altijd onder regie van bakker Roel.
- Het lossen van de vlaai
Bak-ervaring is niet vereist.
Je krijgt de receptuur mee naar huis, zodat je thuis nogmaals kan bakken.
Duur: van 18.30 uur tot 21.30 uur.
Locatie: Het Bakatelier
Lindelaan 18
6301 HB Valkenburg
Aantal deelnemers: Minimaal 10, maximaal 24 personen.
Kosten: De prijs voor deze activiteit bedraagt €18,00 per persoon (PV CeBuSta Heerlen-lid en maximaal 1 introducé).
N.B. Elke PV CeBuSta Heerlen-lid (en introducé) mag in eerste instantie aan maximaal twee kookworkshops deelnemen. Mocht je interesse hebben in meerdere workshops, dan kan dat via mail kenbaar gemaakt worden en kom je op een reservelijst. Zo willen wij alle leden de kans geven om zich op culinair gebied te ontwikkelen.
Aanmelden
Aanmelden kan tot en met 28 juli 2023 (of eerder, als de activiteit vol is) via ActiviteitenPVCebusta-Heerlen@CBS.nl.
Na inschrijving ontvang je, als er nog plaats is, een bevestigingsmail. Vlak voordat de activiteit plaatsvindt ontvang je een mail met betalingskenmerk en rekeningnummer. Wacht deze mail s.v.p. af voordat je betaalt.
Kosteloos* annuleren kan tot en met 21 juli 2023 via ActiviteitenPVCebusta-Heerlen@CBS.nl.
*Bij afmelding na bovenstaande datum blijft de betalingsverplichting bestaan.
Bestuur PV CeBuSta Heerlen
===========