VGZ collectieve ziektekostenverzekering 2022

VGZ zorgverzekering

VGZ heeft geen winstoogmerk. VGZ streeft ernaar goede zorg toegankelijk en betaalbaar te houden. Dit doet VGZ door de zorg slimmer te organiseren en door rekening te houden met de wensen van de verzekerden. Je ziet dit terug in de premie en de ruime vergoedingen van de verzekeringen.

Het VGZ contract van Cebusta loopt via onze tussenpersoon Herland Pensioen en Zorg b.v.

contactpersonen Herland

De contactpersonen bij Herland Pensioen en zorg zijn:

Dhr. Nico Weijts
tel.  045-8200626
n.weijts@herlandpensioenenzorg.nl

Dhr. E. Piters
tel. 045-8200918
e.piters@herlandpensioenenzorg.nl

Wat verandert er in 2022?

Cebusta heeft samen met Herland de afspraak met VGZ kunnen maken dat ook
voor het jaar 2022 medewerkers van Cebusta een korting op de basis verzekering van 5% krijgen. De kortingen op de aanvullende verzekeringen wijzigen niet.

Vanaf 2022 heb je de keuze uit 4 aanvullende verzekeringen :

VGZ werkt instap, VGZ werkt goed, VGZ werkt beter of VGZ werkt best. De aanvullende verzekering werkt instap is een nieuwe basis aanvullende verzekering.
De aanvullende ‘werkt’ pakketten zijn aanvullende pakketten voor werknemers die deelnemen aan een collectief werkgevers contract. De dekkingen zijn beter dan de individuele aanvullende verzekeringen bij VGZ en niet individueel te sluiten. In de VGZ klantenfolder zie je de dekkingen:

VGZ Zorg app

Met de VGZ Zorg app heb je al je zorgzaken op je mobiel beschikbaar. In 10 seconden je nota declareren, inzien in hoeveel vergoeding je nog kunt krijgen en facturen meteen betalen met iDEAL. Als je Mijn VGZ nog niet hebt geactiveerd, dan vind je alle wijzigingen in de zorgverzekeringen ook op de website van VGZ, zowel voor de basisverzekeringen als de aanvullende verzekeringen.

Nieuwe polis

Uiterlijk 12 november 2021 heeft iedere verzekerde de nieuwe polis ontvangen. Opzeggen en wijzigingen kan tot en met 31 december 2021. Aanmelden bij een nieuwe verzekeraar kan tot en met 31 januari 2022. Wacht niet te lang.

Eigen risico gespreid betalen

De mogelijkheid bestaat om het eigen risico gespreid te betalen. Verwacht je je eigen risico komend jaar volledig te gebruiken? Betaal je verplichte eigen risico dan in termijnen. Dien hiervoor je verzoek in via de website van VGZ of in Mijn VGZ.

Overstappen naar VGZ?

Wil je overstappen naar VGZ? Dan moet je huidige zorgverzekering voor 1 januari 2022 worden opgezegd. Je kunt dat zelf doen, maar als je voor 24 december kiest voor een zorgverzekering via Herland, verzorgen zij je aanmelding en ook de opzegging van je huidige zorgverzekering.

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact op met Herland Pensioen en Zorg. Zij helpen je graag. Alle informatie vind je op de VGZ-website www.vgz.nl.
Ook voor dringende zaken kun je contact opnemen met Herland via telefoon of e-mail.