Kortingen & Verzekeringen

Op deze pagina kunt een een overzicht vinden van alle kortingen en collectieve verzekeringen waar u gebruik van kunt maken.
Als PV CeBuSta Heerlen lid kunt u genieten van diverse VGZ verzekeringen welke u collectief kunt afsluiten tegen een gunstigere prijs. Daarnaast hebben wij sinds 2022 een nieuwe kortingsregeling via Benefits at Work bij diverse grote landelijke winkels.

Kortingen

Het Benefits at Work platform verhoogt jouw koopkracht. Shop jouw geschenken, maar ook voeding, elektro, decoratie, mode, tickets, abonnementen en zoveel meer met uitzonderlijke kortingen.
Ben je al geregistreerd? Verzilver je kortingen meteen in de winkel of online in de webshop.
Heb je nog geen account? Vraag dan de registratiecode op via ActiviteitenPVCebusta-Heerlen@CBS.nl.

Actie Fotomuseum aan het Vrijthof – Humberto Tan – 2 tickets voor de prijs van 1 

Fotomuseum aan het Vrijthof in Maastricht presenteert van 24 september 2023 tot en met 17 maart 2024 de tentoonstelling ‘Morgen gaat het beter‘ van Humberto Tan. De expositie bestaat uit een indrukwekkende selectie close-up portretten van 100-jarigen en foto’s van hun handen en interieur. De nostalgische zwart-wit fotografie gaat vergezeld van inspirerende, toelichtende interviews, gebaseerd op de gesprekken die Humberto Tan met meer dan honderd 100-jarigen heeft gevoerd in Nederland en Suriname. In die gesprekken stelde hij ze vier dezelfde levensvragen over hun geluk, angsten, levenslessen en toekomstdromen. Ook vroeg hij om een gezondheidstip.

Bij inlevering van de voucher (op te vragen via ActiviteitenPVCeBuSta-Heerlen@CBS.nl) krijg je 2 tickets voor de prijs van 1. Dus voor 12,50 krijg je 2 tickets. (Je kunt de geprinte voucher afgeven bij de kassa of de voucher op je telefoon aan de kassa tonen). De voucher is gedurende de hele periode dat de expositie loopt geldig.

Meer informatie: https://fotomuseumaanhetvrijthof.nl/

Collectieve verzekeringen

Leden van Cebusta kunnen schade- en ziektekostenverzekeringen met collectiviteitskorting afsluiten. Hierbij is er de keuze om dit te doen via een tussenpersoon Herland Assurantie Adviseurs of rechtstreeks bij verzekeringsmaatschappij Centraal Beheer. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om gebruik te maken van de collectiviteitscontracten afgesloten door Cebusta Den Haag.

Deelname aan dit collectief is voorbehouden aan leden van PV Cebusta. We wijzen je erop dat uw persoonlijke gegevens gebruikt kunnen worden om te controleren of u aanspraak mag maken op deze collectieve verzekering. De gegevens die we hiervoor gebruiken zijn de volgende: initialen, voor- en achternaam en geboortedatum.

Sprenger Herland bemiddelt voor diverse bekende verzekeringsmaatschappijen.  Voor uw schade- en autoverzekeringen kun je contact opnemen met Sprenger Herland: 045-4502150.
Via Herland Pensioen en Zorg kan ook een ziektekostenverzekering afgesloten worden bij VGZ. Dit geldt voor ook voor je partner en kinderen. Je kunt telefonisch contact opnemen met Pensioen en Zorg: 045 – 8200626

Ziektekosten Verzekeringen via VGZ

De aanvullende verzekeringen, die via PV Cebusta Heerlen afgesloten kunnen worden, zijn voorbehouden aan collectieve contracten in de werkgever-werknemer sfeer. Deze aanvullende verzekeringen zijn VGZ WERKT pakketten. Individuele personen kunnen deze verzekeringen niet afsluiten. Deze aanvullende verzekeringen bieden een aanzienlijk betere dekking dan het regulier product van VGZ.
De bruto premies van deze pakketten zijn, door hun aanzienlijk betere dekking, hoger dan de online bruto premies voor de aanvullende pakketten met een mindere dekking. Op deze premies voor de aanvullende pakketten wordt, afhankelijk van de collectiviteit, een korting bedongen en verleend. De door VGZ genoemde korting is berekend over de bruto premies van de “werkt” pakketten.

Deelname aan dit collectief is voorbehouden aan leden van PV Cebusta. We wijzen u erop dat uw persoonlijke gegevens gebruikt kunnen worden om te controleren of u aanspraak mag maken op deze collectieve verzekering. De gegevens die we hiervoor gebruiken zijn de volgende: initialen, voor- en achternaam en geboortedatum.

VGZ Ziektekostenverzekering in 2023

VGZ collectieve zorgverzekering

De Personeelsvereniging CeBuSta heeft voor de medewerkers van het CBS een collectief zorgcontract afgesloten bij VGZ.
Het contract bij VGZ loopt via Herland Pensioen en Zorg b.v. De contactpersonen bij Herland Pensioen en zorg is:

Dhr. Nico Weijts
tel.  045-8200626
n.weijts@herlandpensioenenzorg.nl

Wat verandert er in 2023?

De regering heeft besloten dat per 1 januari 2023 de korting op alle basisverzekeringen in Nederland dienen te komen vervallen en dat er door geen enkele verzekeraar korting meer mag worden gegeven op de basis verzekering.
Leden van CeBuSta ontvingen op hun basis verzekering de maximale korting van 5%. Helaas komt deze dus te vervallen.

Dat betekent voor 60% van alle Nederlanders die collectief verzekerd zijn dat zij naast de algemene verhogingen van de zorgverzekering per 01.01.2023 ook een hogere basis premie gaan betalen als gevolg van het wegvallen van de korting.

De kortingen op de aanvullende verzekeringen blijven in stand. Dat geldt ook voor de betere dekkingen van de aanvullende verzekeringen voor
de leden van CeBuSta.

VGZ kent de volgende aanvullende dekkingen :

VGZ aanvullend  VGZ werkt instap,VGZ werkt goed, VGZ werkt beter of VGZ aanvullend werkt best. De aanvullende verzekering werkt instap is een nieuwe basis aanvullende verzekering.
De aanvullende ‘werkt’ pakketten zijn aanvullende pakketten voor werknemers die deelnemen aan een collectief werkgevers contract. De dekkingen zijn beter dan de individuele aanvullende verzekeringen bij VGZ en niet individueel te sluiten. In onderstaande VGZ klantenfolder zie je de dekkingen.

in de dekking voor 2023 ten opzichte van 2022 per rubriek bekijken.

VGZ Zorg app
Met de VGZ Zorg app heb je al je zorgzaken op je mobiel beschikbaar. In 10 seconden je nota declareren, inzien in hoeveel vergoeding je nog kunt krijgen en facturen meteen betalen met iDEAL. Als je Mijn VGZ nog niet hebt geactiveerd, dan vind je alle wijzigingen in de zorgverzekeringen ook op de website van VGZ, zowel voor de basisverzekeringen als de aanvullende verzekeringen.

Nieuwe polis
Uiterlijk 12 november 2022 heeft iedere verzekerde de nieuwe polis ontvangen. Opzeggen en wijzigingen kan tot en met 31 december 2022. Aanmelden bij een nieuwe verzekeraar kan tot en met 31 januari 2023. Wacht niet te lang.

Eigen risico gespreid betalen
De mogelijkheid bestaat om het eigen risico gespreid te betalen. Verwacht je je eigen risico komend jaar volledig te gebruiken? Betaal je verplichte eigen risico dan in termijnen. Dien hiervoor je verzoek in via de website van VGZ of in Mijn VGZ.

Overstappen naar VGZ?
Wil je overstappen naar VGZ? Dan moet je huidige zorgverzekering voor 1 januari 2023 worden opgezegd. Je kunt dat zelf doen, maar als je voor 24 december kiest voor een zorgverzekering via Herland, verzorgen zij je aanmelding en ook de opzegging van je huidige zorgverzekering.

Meer weten?
Neem voor meer informatie contact op met Herland Pensioen en Zorg. Zij helpen je graag. Alle informatie vind je op de VGZ-website www.vgz.nl.
Ook voor dringende zaken kun je contact opnemen met Herland via telefoon of e-mail.