CeBustaPlus – Dagtocht op vrijdag 13 september 2024 voor de ex-CBS werknemers van de vestiging Heerlen

De onderafdeling CeBuStaplus organiseert in samenwerking met de personeelsvereniging CeBuSta Heerlen een dagtocht per bus voor de oud CBS medewerkers (pensionados) van de vestiging Heerlen.

De dagtocht heeft als bestemming een bezoek aan de Attagrot en een rondvaart over de Biggesee in het Sauerland in Duitsland.

De Atta-Höhle of Attendorfer Tropf steinhöhle is een van de grootste en mooiste druip steengrotten van onze oosterburen. We worden daar ontvangen met koffie en gebak. De grot in het plaatsje Attendorf wordt jaarlijks door tussen de 150.000 en 200.000 mensen bezocht. De Attagrot werd op 19 juli 1907 ontdekt bij de winning van kalk steen in een steengroeve. Nog datzelfde jaar werd de grot voor het publiek opengesteld. In 1985 kwamen speleologen er achter dat de Attagrot nog veel groter is dan werd aangenomen. In totaal is tot nu toe zes kilometer aan gangen verkend en het onderzoek is nog niet afgerond. De grot imponeert met stalagmieten, stalactieten en kalksteenzuilen en is een geliefd toevluchtsoord van vleermuizen. In een deel van het gangenstelsel wordt speciale kaas gerijpt die wordt verkocht onder de naam Atta-Käse. Na het bezoek aan deze indrukwekkende grot wordt u onthaald op een traditionele Sauerlandse koffietafel. Vervolgens rijdt de bus naar de Biggesee. U maakt een rondvaart over dit enorme stuwmeer en langs de tussen 1956 en 1965 gebouwde stuwdam.
Deze dagtocht wordt afgesloten met een afscheidsdiner in Vaals.
Meer informatie kijk dan ook op de website: https://www.atta-hoehle.de

De eigen bijdrage voor deze dagtocht is vastgesteld op 33,50 euro per ex-cbser.
Wil je met deze dagtocht mee, mail dan je naam, adres, telefoonnummer en e-mail adres naar de secretaris van Cebustaplus Karel Boerema die de inventarisatie doet. Bij voldoende deelname volgt er tijdig een gedetailleerd dagprogramma.  Sluitingsdatum inventarisatie 1 augustus 2024.

Aanmelden via de e-mail: karel.boerema@ziggo.nl